Ira Wunnekink

Ira Wunnekink (Borculo 1968) begon op 7-jarige leeftijd met muziekles. Na de blokfluitlessen op de muziekschool mocht er een instrument gekozen worden. De muziekvereniging in Haarlo had nog een hobo in de kast liggen, die werd bij Ira in de handen gedrukt onder het mom van, probeer maar eens. Dit bleek een heel goede keuze, want na haar middelbare school ging ze hobo en Hafabra-directie (bij Jan van Ossenbruggen en Harrie Jansen) studeren in Enschede. Haar masterstudie hobo vervolgde ze in Amsterdam bij de bekende hoboïst Han de Vries.

Na haar studie ging ze lesgeven bij Boogie Woogie in Winterswijk, later ook bij de Triangel in Neede. Verder geeft ze nu les bij Kaliber in Enschede, het Segnocollectief in Berkelland en diverse muziekverenigingen in de buurt. Als dirigent begon Ira bij het Zomerorkest en diverse jeugdorkesten. Ze heeft in die ruim 25 jaar dat ze actief is bij zeven verenigingen gedirigeerd. Naast Excelsior is ze ook dirigent van St. Caecilia in Lichtenvoorde.

Ira wordt vaak gevraagd als gastspeler bij orkesten in de buurt, zowel harmonie als symfonie. Verder speelt ze hobo en altsax bij Music Show Scotland, een grote Schotse indoorshow met muziek, zang en dans. Met deze show heeft ze al zes keer in Ahoy gestaan. Vooral bij onze Duitse buren is de show enorm populair, vandaar dat ze samen met haar man al in vele grote arena’s, o.a in Berlijn, heeft mogen spelen. Ook in Zurich, Antwerpen, Brussel en het Deense Herning hebben ze opgetreden.

Naast het zelf dirigeren en spelen, vindt ze muziekonderwijs voor kinderen erg belangrijk. Om haar eigen passie voor muziek door te geven geeft ze op twee basisscholen in Berkelland AMV les. Ook verzorgt ze samen met collega’s workshops en projecten op alle basisscholen in de gemeente Berkelland. In de hoop het muziekvirus bij zoveel mogelijk mensen, kinderen en volwassenen, over te brengen.

Roy Hendriks

Roy Hendriks begon op 12-jarige leeftijd als slagwerker bij Excelsior in Lonneker. Ook nu speelt hij daar nog steeds in de harmonie. Na zijn diensttijd als tamboer bij het tamboerkorps van de Johan Willem Friso kapel in Assen wordt hij in 1995 instructeur van de slagwerkgroep van deze vereniging. Wanneer Semper Crescendo uit Oldenzaal hem in 2004 benadert om ook daar instructeur te worden, volgt kort daarna, begin 2005, de samenspeelgroep van Excelsior. Met de muziek wordt het steeds drukker als in 2012 de slagwerkers van de drumfanfare St. Caecilia uit Raalte erbij komen. In januari 2013 probeert Roy het full time in de muziek met SDG uit Westerhaar als vierde slagwerkgroep onder zijn leiding. Bij al deze slagwerkgroepen is Roy tot op heden de instructeur.

Naast het werk als instructeur heeft Roy zijn medewerking verleend aan tal van uitvoeringen, alsmede het spelen in verschillende (pop)bandjes. Ook het (individueel) lesgeven is een groot onderdeel van zijn werk geworden. Als laatste onderdeel van zijn bezigheden zijn er de vele scholenprojecten, onder andere bij het Muziek Netwerk Salland waar Roy al sinds 2013 werkzaam is. 
Kijk ook op www.2rec.nl.

Lisanne Hogt

Lisanne Hogt is sinds 2005 met plezier lid van muziekvereniging Excelsior Lonneker, waar zij altsaxofoon speelt. Daarvoor heeft ze drie jaar blokfluitles en drie jaar keyboardles gehad. Toen ze op haar veertiende begon met saxofoon spelen, had ze al een goede muzikale basis, waardoor ze vlot de lessen door kon en binnen zes jaar haar A, B, C en D diploma heeft weten te behalen.

Naast muziek nam school/studie ook een belangrijke plaats in. Na haar vwo-examen heeft Lisanne de pabo gedaan en vervolgens een onderwijskundige masteropleiding. Toen de mogelijkheid zich voordeed om de blokfluitlessen voor Excelsior te gaan verzorgen, leek haar dit een mooie kans en een uitdaging om twee dingen die ze graag doet – lesgeven/werken met kinderen en muziek maken – met elkaar te combineren.

Haar doel is om kinderen blokfluit te leren spelen en ze een muzikale basis mee te geven, maar daarnaast ook vooral om hun enthousiasme voor het maken van muziek te (blijven) stimuleren. Plezier hebben en het kunnen opdoen van succeservaringen zijn daarvoor essentieel. Dit staat daarom voorop tijdens de blokfluitlessen!