Blokfluitlessen

Het leren bespelen van een muziekinstrument kan al van jongs af aan*. Soms is het moeilijk om dan al een keuze te maken voor het juiste instrument of is het instrument dat je graag wilt bespelen misschien nog net even te groot / te lastig om te bespelen. Beginnen op de blokfluit is dan een mooie tussenstap!

De blokfluitlessen worden gegeven door Lisanne Hogt en vinden plaats op vrijdagmiddag in Lonneker. De lessen duren ca. 30 minuten. Tijdens de lessen leren de kinderen natuurlijk de blokfluit te bespelen, maar is er bovendien aandacht voor het (spelenderwijs) ontwikkelen van een muzikale basis (noten, ritmiek, muziektekens, etc.) En laten we ook het plezier in muziek maken niet vergeten!

Na ongeveer twee jaar blokfluitlessen is er een goede basis gelegd en kan er gekozen worden voor een ander (blaas)instrument. Twee jaar is een richtlijn; het is ook mogelijk om al eerder over te stappen. De lessen van de blaasinstrumenten worden door De Kaliber Kunstenschool verzorgd
(voor een voordeliger verenigingstarief). Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om slagwerklessen te volgen. Deze worden gegeven door de instructeur van de slagwerkgroep.
Meteen kiezen voor een blaasinstrument of slagwerklessen behoort eveneens tot de mogelijkheden!

Kijk voor meer informatie bij Lidmaatschap en opleiding of neem contact met ons op voor vragen of een vrijblijvende proefles.

* Vanaf ca. zeven jaar kunnen leerlingen beginnen met blokfluitlessen, maar ook oudere leerlingen zijn natuurlijk van harte welkom!