Excelsior Lonneker

Muziekvereniging Excelsior Lonneker (opgericht op 18 maart 1918) bestaat uit het harmonie orkest, de slagwerkgroep, de samenspeelgroep en de blokfluitleerlingen. Muziek maken is de belangrijkste activiteit binnen de diverse onderdelen van de vereniging. Dit doen we tijdens de wekelijkse repetities, verschillende concerten en marcherend op straat. Hierbij wordt vaak een muzikale bijdrage geleverd aan (feestelijke) activiteiten in het dorp Lonneker. Denk hierbij onder meer aan de sinterklaasintocht, de lampionnenoptocht, de palmpaasoptocht en het paasvuur.

Naast het maken van muziek mag ook gezelligheid niet ontbreken! Het samen muziek maken en elkaar ontmoeten tijdens de wekelijkse repetities brengt dit natuurlijk al met zich mee. Daarnaast worden door de activiteitencommissie verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het jaarlijkse verenigingsfeest is hier een goed voorbeeld van, evenals het jeugdweekend en de activiteiten voor onze jongste jeugdleden.

Excelsior Lonneker telt zo’n zeventig leden, verdeeld over de verschillende onderdelen, en heeft altijd plek voor nieuw talent. Zowel de beginneling, die nog een instrument moet leren bespelen, als de meer ervaren muzikant is van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op deze website, neem contact op via het contactformulier of kom eens langs op een repetitieavond van de samenspeelgroep, het harmonie orkest of de slagwerkgroep. Graag tot ziens!