Oogstfeest 2021

-

Zondag 12 september jl. was een bijzondere dag. Het was de dag dat onze uniformen weer uit de mottenballen konden worden gehaald. Na ruim anderhalf jaar mochten we deze zondag namelijk eindelijk weer optreden! Het laatste straatoptreden was zelfs van nog langer geleden, dus dit beeld hadden we al bijna twee jaar niet meer gezien:

Om kwart voor elf marcheerden we met een bescheiden korps – waaronder maar liefst vijf (!) debutanten – weg bij het Dorpshuis, om niet veel later tot stilstand te komen vlak voor het plein. Daar stonden de kerkgangers al buiten om de verschillende wagens te bewonderen die één voor één werden gepresenteerd.

Toen dat gebeurd was, konden we met z’n allen – muzikanten, publiek en wagens – naar de molen, waar het oogstfeest plaats zou vinden. Terwijl de zon goed haar best deed op deze mooie nazomerse dag, marcheerden wij voor de stoet uit van het plein naar de Lonneker molen. Eenmaal aangekomen op het terrein speelden we staand nog een mars, waarna onze taak erop zat en men kon gaan genieten van alle feestelijkheden rondom de molen.

Best even wennen weer, zo’n straatoptreden, maar wat is het fijn dat we ons weer hebben kunnen laten zien en horen in het dorp. Dat smaakt naar meer!