Blokfluitles St. Liduinaschool

-

Op vrijdagmiddag 23 oktober is er een bezoekje gebracht aan de St. Liduinaschool in Lonneker om de kinderen van groep 4 een blokfluitles te geven. Na een korte introductie werden al snel de kleurige fluiten uitgedeeld, zodat de kinderen zelf konden uitproberen en ervaren.

Ze werden uitgedaagd eens te proberen onderscheid te maken in hard-zacht, lang-kort, snel-langzaam en hoog-laag. Geluid uit de fluit krijgen was voor niemand een probleem, maar datgene laten horen wat gevraagd werd, viel nog niet altijd mee!

De kinderen hebben tijdens het vervolg van de les geleerd hoe ze een A en een C moeten spelen op een blokfluit en om een vereenvoudigde weergave van een ritme te herkennen en zelf te spelen. Een combinatie van die twee dingen levert al een heus klein melodietje op.

De les werd enthousiast ontvangen door de kinderen van groep 4. Na afloop hebben ze allemaal een flyer meegekregen met wat meer informatie over de blokfluitlessen bij Excelsior en de mogelijkheid om zich aan te melden voor een (individuele) proefles.

Ook enthousiast geworden? Die proefles is voor iedereen mogelijk! Klik hier voor meer informatie. Wie weet tot gauw!