Scholenproject 2020

-

Op vrijdag 17 januari hebben wij een bezoekje gebracht aan enkele groepen van de basisscholen in Lonneker. Ons doel? Kinderen enthousiasmeren voor het maken van muziek en kennis laten maken met het bespelen van een instrument!

De ochtend startte op de Lonnekerschool, waar we de groepen 5/6 en 6/7 bezochten. In beide groepen werd eerst e.e.a. verteld en uitgelegd, waarbij onder meer antwoord werd gegeven op de volgende vragen: Wat is een harmonieorkest? Welke instrumenten behoren er tot de verschillende instrumentgroepen van het harmonieorkest? En wat is eigenlijk geluid?
Enthousiasmeren doe je natuurlijk niet met alleen een stukje uitleg en dus hadden we ook een aantal instrumenten meegenomen om te laten horen en – belangrijker nog – uitproberen!

Aan het eind van de ochtend en het begin van de middag bezochten we de groepen 4/5 en 5/6 van basisschool St. Liduina. Ook hier startten we met een stukje uitleg en lieten we de verschillende instrumenten horen, waarna het zelf uitproberen natuurlijk niet kon ontbreken. Dat uitproberen werd in alle groepen met enthousiasme ontvangen. Drie kwartier per groep bleek dan ook haast wat te kort, maar aan het eind van elk bezoek had iedere leerling geblazen op ‘het koper’ en ‘het hout’ en het slagwerk uitgeprobeerd.

Doel bereikt? Zeker weten! Wij kijken terug op vier geslaagde bezoeken met veel enthousiaste reacties. Het kennismaken met het bespelen van een instrument lukt echter nóg beter in een proefles of tijdens een (open) repetitie, dus hopelijk zien we daar nog veel leerlingen terug. Kijk op onze website voor meer informatie of neem contact op en vraag naar de mogelijkheden! Dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die niet in één van bovenstaande groepen zit, maar wel geïnteresseerd is 🙂