Winterconcert 2020

-

Elk jaar staat er bij Excelsior een verenigingsconcert op het programma, een concert waar alle onderdelen van de vereniging zich laten horen. Anders dan voorgaande jaren vond dat concert dit keer niet in het voorjaar, maar in de winter plaats en wel op zaterdagavond 18 januari.

Vanaf 19:30 uur begon de zaal van Hotel Restaurant Savenije gezellig vol te lopen, waarna om 20:00 uur het concert onder leiding van Wim Booij werd geopend door het A-orkest. Een welkomstwoord van onze voorzitter, Rutger Huberts, volgde en daarna was het de beurt aan de blokfluitleerlingen. Hoewel ze slechts met z’n twee├źn waren, hebben zij een mooi optreden neergezet, waarbij een uitdaging niet uit de weg werd gegaan. Zo speelden zij een tweestemmig lied en liedjes in een nieuwe maatsoort. Het applaus dat ze in ontvangst mochten nemen was dan ook zeker verdiend!
Het A-orkest zette het programma voort en bracht het publiek even naar het winterse Noorwegen met de stukken Telemark Fantasy en Peer Gynt. Deze laatste werd ten gehore gebracht in combinatie met (een aangepaste versie van) het verhaal van Peer Gynt, verteld door Rob Huberts.

Vervolgens nam Roy Hendriks het dirigeerstokje over om de samenspeelgroep door hun laatste optreden in de huidige kleine samenstelling te leiden. Zij namen ons mee naar de tijd van de koningen en kastelen, maar keerden daarna ook weer terug naar de 21e eeuw met ‘The Ketchup Song’. Een gezellig afscheidsoptreden!
De slagwerkgroep nam het programma over, eveneens onder leiding van Roy. Met een strak optreden kondigden zij de pauze aan.

Het tweede deel van het programma werd gestart door de slagwerkgroep. Zij waagden zich aan het pittige stuk Waisting time en sloegen zich vervolgens warm op deze (toch niet zo heel) koude winteravond met A Cozinha de Festa Brasileira.
De warme sferen werden nog even vastgehouden toen het A-orkest verderging met de Spaanse paso doble Don Pedro. Vervolgens kwamen er wat bekende nummers aan bod. Zo stonden er twee medleys op het programma, van Simon & Garfunkel en Amy Winehouse, en werd One moment in time gespeeld. Ook het slotnummer zal voor de meeste mensen geen onbekende zijn geweest. Afgesloten werd namelijk met het voor de winter toepasselijke Let it go van de animatiefilm Frozen. Nou ja, afgesloten… Het enthousiasme van het publiek vroeg om een toegift, dus na dit ‘laatste’ stuk speelden de slagwerkgroep en het A-orkest nog gezamenlijk de mars Jubilissimo.

Dankzij een gevarieerd muzikaal programma en een gezellige sfeer deze avond kijken wij terug op een geslaagd concert. Aan alle bezoekers: bedankt en graag tot bij ons volgende optreden!