Lampionoptocht Lonneker

-

– Van straatoptreden naar miniconcert –

Op zaterdag 14 december werd door IJsclub Lonneker de jaarlijkse lampionoptocht in Lonneker georganiseerd. Net als voorgaande jaren zouden wij de kerstman ophalen vanuit hun clubgebouw en hem al musicerend naar het dorpsplein leiden, waar jeugdig Lonneker zich kon verzamelen en een lampion kon bemachtigen. Helaas liep dat dit jaar een beetje anders… Het weer was ons de twee straatoptredens ervoor al goed gezind geweest, een derde keer op rij zou natuurlijk te veel van het goede zijn… Met al de nodige gevallen regen en nog een bak water op komst, werd op het laatste moment besloten de lampionoptocht dit jaar iets anders vorm te geven. Zodoende konden onze slagwerkers weer rechtsomkeert maken, terwijl de blazers zich naar de kerk mochten begeven, waar even later ook de kerstman arriveerde. In plaats van een ronde door het dorp, liepen de kinderen dit jaar een rondje door de kerk met hun lampionnen, terwijl wij daar voor de bijbehorende kerstmuziek zorgden tijdens het miniconcert dat zo ontstond. Een prima oplossing, want waar kun je nou beter een ‘kerstconcert’ geven dan in de kerk? Inderdaad: nergens. En voor alle kinderen (en hun ouders) natuurlijk ook fijn dat zij met hun lampion hebben kunnen lopen, zonder doorweekt thuis te komen…

Nadat traditiegetrouw gezamenlijk was afgeteld om de lichtjes in de grote kerstboom op het plein te ontsteken en wij nog een laatste vrolijk kerstnummer (‘We wish you a merry Christmas’) hadden gespeeld, zat de lampion’optocht’ er voor dit jaar weer op voor ons. Wij hopen er volgend jaar weer bij te zijn en dan een ├ęchte optocht te kunnen lopen.

Namens muziekvereniging Excelsior Lonneker fijne feestdagen gewenst!