Sinterklaas

-

Nadat hij op zaterdag al in Nederland was aangekomen, bracht Sinterklaas op zondag 17 november traditiegetrouw een bezoekje aan Lonneker. Net als voorgaande jaren aan ons de eer om deze feestelijke intocht van muziek te voorzien! Na een ronde door het dorp, waarbij Sinterklaas achter de muziek aan kwam en daarbij heel jeugdig Lonneker meenam, eindigde de intocht bij de muziekkoepel op het dorpsplein, waar de feestelijkheden nog even werden voortgezet.
Het weer was ons deze dag goed ‘ge-Sint’. Misschien een beetje koud, maar met zo’n warm welkom en al die blije kindergezichtjes is dat natuurlijk al weer snel vergeten!

Foto: Facebookpagina ‘Sinterklaas in Lonneker’

Een week later waren wij ook weer van de partij bij het sinterklaasfeest op ’t Bouwhuis. Ook hier werd Sinterklaas feestelijk onthaald en mochten wij hem voorgaan met de muziek. Daarbij stonden we voor een kleine uitdaging; we moesten het deze dag namelijk stellen zonder onze tambour-maître. Gelukkig had één van de bewoners al jaren de kunst afgekeken en flink geoefend, waardoor hij dit jaar als volleerd tambour-maître de muzikanten naar de Samenloop wist te leiden, waar het feest pas echt begon. Nadat wij daar nog wat gezellige sinterklaasliedjes hadden gespeeld, was het voor ons helaas weer tijd om te gaan.

Wij kijken terug op twee geslaagde sinterklaasoptredens en zullen er volgend jaar vast weer bij zijn!