Pubquiz in concert – 26 oktober 2019

-

Op zaterdagavond 26 oktober stond het eerste concert van het seizoen 2019-2020 gepland voor het A-orkest. En wat voor één! De titel doet het al vermoeden; het concert werd dit keer gecombineerd met een pubquiz voor het publiek. Daarnaast was saxofoonkwartet KRA:S uit Losser te gast om ook een muzikale bijdrage te leveren aan deze avond. Prima ingrediënten voor een avond vol vermaak!

Het publiek vormde teams om de rondes van de pubquiz te spelen. Daarbij werd de kennis van de aanwezigen flink op de proef gesteld, want het gebruik van de smartphone was natuurlijk niet toegestaan… De muziek(gerelateerde) vragen waren goed vertegenwoordigd deze avond, wat echter niet betekende dat de minder muzikale personen geen kans meer maakten op de winst, want met de algemene rondes en de film en tv-ronde waren ook een hoop punten te verdienen.

Tussen de quizrondes door speelden het A-orkest en saxofoonkwartet KRA:S afwisselend een aantal stukken. Daarbij kwamen ook flink wat bekende nummers voorbij. Zo speelde KRA:S onder andere Africa, The Sound of Silence en Bohemian Rhapsody. Bij Excelsior waren het onder meer A tribute to Amy Winehouse, Hallelujah en What a wonderful World die voor herkenning bij het publiek zullen hebben gezorgd.

Na de prijsuitreiking – het winnende team ging naar huis met baklever! – volgde er nog een toegift, waarbij het kwartet zich spontaan aansloot bij het orkest. Gezamenlijk werd het lied Happy van Pharrell Williams gespeeld, waarmee de avond op vrolijke wijze tot een einde werd gebracht.

Wij kijken terug op een geslaagde avond vol muziek en gezelligheid!