Muziekbingo

-

Het verenigingsfeest is een jaarlijks terugkerend ‘evenement’. Zo vanzelfsprekend als andere jaren was het dit seizoen echter niet. We kunnen elkaar helaas al weken niet meer ontmoeten bij de repetities, optredens hebben al ruim een jaar niet meer plaatsgevonden en ook het samenkomen voor een feest is dan natuurlijk niet aan de orde. Toch ontvingen alle leden eind januari een e-mail van de AC met de uitnodiging voor een muziekbingo. Ouderwets gezellig dus! Of beter gezegd: nieuwerwets gezellig. Want net als zoveel dingen in deze tijd was de activiteit online, zodat we toch met een grote groep ‘bij elkaar’ konden komen.

De muziekbingo bracht de nodige voorbereidingen met zich mee. Natuurlijk voor de organisatie, maar ook voor de deelnemers. Zo was er dinsdag 2 februari een testronde, zodat iedereen kon uitproberen of het inloggen op de online omgeving volgens plan zou verlopen en of het beeld en geluid goed werkte. Twee dagen later was er een drive through in Lonneker waar iedereen coronaproof de bingokaarten en een snackpakketje kon afhalen.

En toen kon het echte voorbereiden pas beginnen, want bij het zien van de nummers op de bingokaarten zal menigeen gedacht hebben: laat ik die vóór de bingo eerst nog maar eens even opzoeken… Met een activiteit voor jong en oud was de muziek namelijk zeer gevarieerd, met nummers van nu, maar ook uit de afgelopen decennia. Velen zullen bij het beluisteren van die nummers vast tot de conclusie zijn gekomen dat ze die nummers best wel (her)kennen, maar ja, die titels en artiesten, hè..?

Na alle voorbereidingen was het op vrijdagavond 5 februari dan zover. Met een scherm vol deelnemers kon de bingo van start gaan.

Bij de eerste twee rondes was er voor de ‘alleenzitters’ nog voldoende tijd om de nodige hulp in te schakelen. De chat in de online omgeving werd veelvuldig gebruikt of er werd met elkaar geappt. Snel even een liedje opzoeken op YouTube om te checken of je de juiste titel meende te herkennen was ook nog een optie. Dat multitasken werd bij de tweede bingokaart echter een stuk lastiger, want toen besloot de organisatie de nummers nog maar slechts 10 seconden te laten horen. Toch was de echte snelle ronde pas bij de derde bingokaart aan de orde. In plaats van het afstrepen van de nummers op je bingokaart moest iedereen in deze rond gaan staan en kon je weer gaan zitten als het nummer dat werd afgespeeld niet op je bingokaart stond. Met recht kon deze ronde een snelle ronde worden genoemd, want na zo’n 3 à 4 nummers was er nog slechts één deelnemer die stond en dus was ook de laatste winnaar van deze avond bekend.

De prijsuitreiking vond een dag later plaats, toen de organisatie een rondje langs alle winnaars maakte om de gewonnen prijzen uit te reiken.

Al met al was het een gezellige avond en was het fijn om elkaar weer even te zien en te spreken. Hoewel we natuurlijk hopen elkaar gauw weer in real life te mogen ontmoeten, kijken we zeker terug op een geslaagde activiteit!